Як борцуни борцунів борцунять

За кривавою трагедією на фронті і фанатськими бійками в Марселі, майже непомітною лишилася вельми цікава подія. Зі складу Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) були виведені професійні борцуни з корупцією – Віталій Шабунін, Дмитро Шерембей, Олександра Устінова і ще троє їхніх соратників. Всі троє – представники шабунінського “Центру протидії корупції”.

По факту – пішли самі. Але підстави піти – були.

По-перше, по закону, всі троє засідати в раді громадського контролю не можуть, позаяк:

  • Шабунін приховав наявність у себе земельної ділянки придбаної на гроші невідомого походження (додам – людиною, через руки якої проходять неймовірні гроші спонсорів);
  • Шерембей у автобіографії не вказав факт відсидки за квартирні пограбування;
  • всі інші – підлеглі двох зазначених і лишатися їм також – не комільфо.

Плюс – до них теж до чорта питань. Устінова, наприклад, яка ніколи не займалася в житті ніякою діяльністю крім правозахистної, лише офіційно заробляє на місяць 5500 зелених американських баксів.

А ви в житті чого добилися, творці конкурентноздатних товарів і послуг? А?

По-друге. Звільнення всіх шести з Ради громадського контролю вимагав інший відомий борцун з крупцією, нардеп від БЮТ Ігор Луценко, відомий в миру під прізвиськом “Ігор – ДваЛимона”.

Ще коли відкрилася історія з ділянкою Шабуніна, Луценко направив голові НАБУ Артему Ситнику вимогу звільнити Шабуніна і компанію з РГК. Коли там його проігнорували – звернувся до Генпрокуратури зі скаргою. Коли його послали й там – звернувся до суду.

Причинами такої кипучої боротьби Луценка за чистоту РГК є те що Луценко не може миритися з порушенням закону, а також, очевидно, те, що саме Шабунін доклав руку до оприлюднення фактів по історії за яку Ігоря Луценка прзвали “ДваЛімона”.

І от він – час розплати за часи принижень!

Гадаю, ця серія – не остання.

Борцуни – такі прикольні. Особливо – коли борцунять одне одного…

А от прийдуть вони до влади!…

Автор