… і про ефективність контори п.Ситника (НАБУ)

Mason Lemberg

Отутечки цілий “звіт” НАБУ за перше півріччя 2017 року.

73 сторінки болтології і фантазування. Одначе суть діяльності контори Ситника прекрасно відображена всього в одній картинці на сторінці 6.

371 справа, 78 скеровано до суду, 16 вироків.

А тепер, дорогі друзі, давайте порахуємо скільки тисячоліть  треба для того, щоб ця прекрасна контора Ситника “поборола корупцію” в Україні?

Сума збитків від злочинів, які розслідують детективи НАБУ – 87,1 млрд. грн.

Це приблизно те ж саме, що “А ты госдолг США видел?” Злочини треба довести в суді, суми треба стягнути в бюджет. Які перспективи повернення цих сум в бюджет, якщо темпи “роботи” складають 16 справ за 2 роки?

Попереджено розкрадання – 879 млн. грн.

Виявляється ми створювали новий антикорупційний орган для того, щоб він доносив нам чисто совкові підходи і штампи. “Попереджено розкрадання” може бути тільки у випадку, коли когось було затримано на спробі крадіжки, майно конфісковано, а людину засуджено. А де це все є, якщо результат складає 16 справ за 2 роки?

Відтак совковий штамп “попередження розкрадання”  в обороті “новостворених антикорупціонерів” означає приблизно те ж саме, що “заплановане зібльшення надоїв”, тобто за відсутності проваджень, конфіскації майна “що розкрадалось” і “посадок” означає лише фантазії, втілені в цифрах, що не мають жодного фактичного і життєвого підгрунтя. “Нам би хотілось, щоб від наших порад вкрали менше на 879 млн. грн.”

Таким чином від колективних фантазій контори Ситника переходимо до двох нібито реальних цифр, які відображають результати роботи НАБУ.

Відшкодовано збитків – 136,3 млн. грн.

Переходимо на сторінку 9 і читаємо це дніщє…

136 млн. грн. конфісковано!!!11

50 млн. грн. “незабаром будуть”, 30 млн. грн. “мають бути”.

Про що це свідчить? – Це свідчить про те, що шановні пани з НАБУ, як мінімум живуть у віртуальній реальності, видаючи свої бажання за доконаний факт.

І остання цифра:

Кошти, конфісковані за рішенням суду – 21,7 млн. грн.

За масками фантазій і віртуальних бажань контори Ситника скромненько притаївся справжній результат роботи НАБУ за 2 роки – 21,7 млн. грн. 16 справ. Тобто, середня сума конфіскації майна в рамках виграної справи НАБУ становить трохи більше 1 млн. грн. Справи на сотні мільйонів, тим паче на мільярди гривень ніхто не вигравав і ніхто навіть не уявляє собі, що це буде зробити в тисячі разів важче.
Відтак, з такими темпами “роботи”, з видаванням фантазій за доконаний факт, можна безсумнівно стверджувати яким буде результат стягнення нафантазованих 87 млрд. грн.

А тепер спробуємо оцінити ефективність діяльності приватної контори Ситника, яка за 2 роки спромоглася повернути державі коштів в розмірі 21,7 млн. грн.

Заходимо на сайт НАБУ і отримуємо цифри їх бюджету:

773,6 млн. грн. витратять платники податків на утримання НАБУ в 2017 році. НАБУ, яке принесло віддачу в розмірі 21,7 млн. грн. за 2 роки.

Чи потрібні якісь ще коментарі?

Автор