Маріупольська телевежа фактично глушить своїм сигналом сигнал з окупованих територій

Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України провела аналіз стану телерадіомовлення на території Нікольської селищної ради Нікольського району Донеччини.

Секретар ради Олена Молонова розповідає, що оскільки селище знаходиться недалеко від лінії розмежування, проросійський телевізійний сигнал дістає до Нікольського. “Але суттєвого впливу ворожі голоси на жителів не здійснюють”, – вважає секретар.
Радник Міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат України Олександр Бригинець, під головуванням якого здійснюється моніторингова місія, повідомляє, що проблем з українським телебаченням на території Нікольської селищної ради немає.

“По-перше, неподалік знаходиться Маріупольська телевежа – вона, фактично, глушить своїм сигналом сигнал з окупованих територій. По-друге, дві третини родин мають цифровий приймач Т2, що дає можливість людям бачити понад 30 українських телеканалів у гарній якості. Із тих, хто не має Т2, половина має супутникову антену, а половина все ж дивиться ефірне мовлення”, – пояснює Бригинець.

Джерело

Автор