Чотирьох бурих ведмедів з Херсонщини переселять до НПП “Галицький”

Незабаром до Галицького національного природного парку переселять чотирьох червонокнижних бурих ведмедів з Херсона, яких утримують у неналежних умовах. Про переселення ведмедів на Івано-Франківщину повідомив Міністр екології і природних ресурсів Остап Семерак.

Він зазначив, що наразі 4-х ведмедів у Херсоні утримує місцеве комунальне підприємство, однак умови утримання тварин не відповідають жодним екологічним та ветеринарним вимогам.

“Завдяки спільним зусиллям українських і навіть зарубіжних зоозахисників, місцевих журналістів, екоінспекторів та Мінприроди вдалося підшукати і облаштувати більш комфортну і природну домівку для цих чотирьох клишоногих. Цього разу прийняти тварин готовий Національний природний парк “Галицький” на Івано-Франківщині, де також діє реабілітаційний центр для диких тварин”, – зазначив Міністр.

Остап Семерак уже підписав звернення до голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка щодо сприяння у переселенні ведмедів до реабілітаційного центру на Івано-Франківщині.

Нагадаємо, що на початку серпня завдяки спільній спецоперації Міністерства екології і природних ресурсів, Державної екологічної інспекції України у Львівській області, поліції, Екологічного корпусу і притулку Домажир тянь-шанську ведмедицю Христю вилучили з пересувного цирку.

Тварина зараз знаходиться у притулку для бурих ведмедів Домажир в Яворівському районі Львівської області.

Встановлено, що власник ведмедиці змушував тварину виступати в ресторанах, шапіто, працювати на кінозйомках і фотосесіях.

Були складені заяви про жорстоке поводження з дикими тваринами. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до шести місяців арешту. Досудове розслідування триває.

Джерело

Автор