Економ-тиждень. 2 – 8 серпня

Дмитро Вовнянко

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 2 – 8 серпня 2017 р.

АКТИВ. Суд визнав недійсним виведення “Межигір’я” з держвласності.

ПАСИВ. На сьогоднішній день в Україні залишилося 10 банків, які ризикують отримати статус неплатоспроможного.

АКТИВ. З початку 2017 року чистий прибуток публічного акціонерного товариства “Укрзалізниця” зросла на 3,9 млрд гривень, а інвестиції зросли на 180%.

ПАСИВ. Запасів вугілля на українських ТЕС залишилося на півтора місяці. Уряд вирішує проблему дефіциту шляхом імпорту.

АКТИВ. В липні через систему ProZorro продані активи банків-банкрутів на 644 млн гривень.

ПАСИВ. Газотранспортну систему України вдасться підготувати до опалювального зимового сезону лише на 50-60%. Про це повідомив колишній віце-президент – головний інженер ПАТ “Укртрансгаз” Ігор Бурак.

АКТИВ. Закон про нові санкції Сполучених Штатів Америки проти Росії передбачає виділення 30 млн доларів на реалізацію ініціатив по підтримці енергетичної безпеки України.

ПАСИВ. Урядовий комітет відхилив збитковий фінансовий план “Укртрансгазу”. Державна компанія – оператор газотранспортної системи ПАТ “Укртрансгаз” (100% акцій належать НАК “Нафтогаз України”) планує завершити 2017 рік зі збитками у майже 3,8 млрд гривень, що майже на 38% або на 2,4 млн гривень менше у порівнянні з результатом минулого року.

АКТИВ. У першому півріччі 2017 року експорт української аграрної продукції до Євросоюзу зріс на 31,4%.

ПАСИВ. Білоруський бізнесмен, засновник інвестиційної компанії VP Capital Віктор Прокопеня передумав куаляти українську “дочку” “Сбербанку Росії”.

АКТИВ. У першому півріччі 2017 року Державне підприємство “Адміністрація морських портів України” закінчило з чистим прибутком в 1,83 млрд гривень, дохід АМПУ склав 4,16 млрд гривень.

ПАСИВ. Мексика обмежила імпорт труб з України.

АКТИВ. Експорт українських товарів до Канади за січень-травень 2017 року зріс на 73,4%.

ПАСИВ. Суд визнав незаконним виведення “Укрзалізниці” з підпорядкування МІУ.

АКТИВ. Міжнародні резерви України на 1 серпня 2017 склали 17,795 млрд доларів за попередніми даними. Загалом резерви знаходяться на рівні 15% вищу, ніж на початку поточного року.

ПАСИВ. Для забезпечення житлом всіх тимчасово переміщених осіб необхідно витратити від 20 до 40 млрд доларів.

АКТИВ. У список монетизації субсидій включені вже 2 мільйони сімей. У цьому році було запроваджено експеримент, коли всі, хто в опалювальний сезон 2016-2017 років економно використовував газ та електроенергію і накопичив певний ресурс субсидій, у цьому році отримає монетизовану компенсацію.

ПАСИВ. Фонд гарантування винен державі близько 69 млрд гривень.

АКТИВ. За поточний маркетинговий рік (вересень-липень 2016/2017) українські виробники поставили на зовнішні ринки 751 тис. тонн цукру. Україна наростила експорт в 6 разів, порівняно з минулим роком.

АКТИВ. З початку року від податку на ввезення вживаних авто до бюджету надійшло 3,8 млрд гривень. У липні в Україну було завезено 6 тис. вживаних автомобілів.

АКТИВ. Підрядники не встигають освоювати кошти міжнародних фінансових інститутів на ремонт українських доріг. Невикористані гроші продовжують знаходиться “на балансі банку”.

АКТИВ. Суд скасував незаконне відчуження лісу у Вінницькій області вартістю 205 млн гривень.

АКТИВ. З початку 2017 року митницями Державної фіскальної служби України перераховано до державного бюджету майже 169,4 млрд гривень платежів при запланованих 148,4 млрд гривень.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор