Уряд затвердив план заходів з підготовки та відзначення 26-ї річниці Незалежності України

9 серпня на засіданні Уряду було затверджено План заходів із підготовки та відзначення 26-ї річниці незалежності України. Відповідний проект розпорядження Кабінету Міністрів України розроблено Міністерством культури на виконання Указу Президента України.

Планом заходів передбачено проведення 23 серпня до Дня Державного Прапора України у місті Києві, інших населених пунктах та закордонних дипломатичних установах України офіційної церемонії урочистого підняття Державного Прапора України.

24 серпня в місті Києві на вулиці Хрещатик та майдані Незалежності відбудеться парад військ та показ зразків озброєння і військової техніки Збройних Сил України.

У День незалежності України передбачено проведення урочистостей за участю керівництва держави, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, борців за незалежність України у ХХ столітті, учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, громадських об’єднань і релігійних організацій, діячів науки та культури, а також організацію та проведення урочистих заходів в інших населених пунктах України. Відбудеться покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності та антитерористичної операції на Сході України.

25-26 серпня у м. Львові буде проведено національний телепроект «Українська пісня/UkrainianSongProject».

Крім того, заплановано проведення інформаційних, наукових, освітніх, культурних та інших заходів, присвячених подіям та персоналії різних періодів багатовікової історії становлення і розвитку Української держави, а також культурно-мистецьких та патріотично-виховних акцій та фестивалів.

До 26-річниці незалежності України заплановано створення медійних проектів про історію та сьогодення України, постаті видатних українців, трансляція циклів тематичних передач, художніх та документальних фільмів, зокрема, прем’єрні покази фільму «Червоний».

Впродовж серпня місцеві органи влади забезпечать необхідні умови для благоустрою населених пунктів, упорядкування об’єктів культурної спадщини, пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення.

Закордонні дипломатичні установи України проведуть урочисті заходи, пов’язані з відзначенням 26-ї річниці незалежності України, у тому числі, за участю представників української діаспори.

Джерело

Автор