Рибоохоронний патруль запущено в 24 областях України

Реформа органів рибоохорони реалізована у більшості регіонів України, запущено 24 з 29 управлінь рибного патруля. Про це йшлося під час підсумкового брифінгу Голови Держрибагенства Яреми Коваліва.

Зазначену реформу було розпочато відповідно до Концепції реформування рибного господарства. Рибоохоронні патрулі отримали нову сучасну техніку та форму. А в 2017 році було виділено фінансування на паливно-мастильні матеріали на суму в 27 млн грн, проти 3 млн грн у попередні роки. Зарплата рибоохоронних патрульних також була збільшена з 1,2 тис грн до 10 тис грн.

Під час брифінгу було зазначено, що у 2017 році контроль за дотриманням правил рибальства та ефективність рибоохоронних рейдів була збільшена. Так, за перше півріччя 2017 року кількість зафіксованих збитків та накладених штрафів у порівнянні з попереднім органом рибоохорони більша у 8 разів – на 74,8 млн грн у 2017 році проти 9,8 млн грн у 2016. Проте досі є регіони, де ситуація залишається напруженою навіть після запуску нового патруля, зокрема, Одеська, Херсонська, Миколаївська області.

Нагадаємо, протягом 2017 року новий рибний патруль було запущено Івано-Франківській, Миколаївській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Одеській, Дніпропетровській, Київській, Закарпатській, Чернівецькій, Луганській, Полтавській, Запорізькій, Чернігівській, Житомирській, Донецькій областях, в Азовському та Чорноморському басейновому управлінні. Також було створено Управління оперативного реагування «Рибоохоронний патруль».

На запуск нового рибоохоронного патруля очікують в Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській Львівській та Херсонській областях.

Джерело

Автор