Уряд планує звільнити підприємства літакобудівної галузі від сплати ввізного мита та ПДВ на окремі групи товарного імпорту

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні в середу, 9 серпня, розглянув проект постанови “Про затвердження Порядку та обсягів ввезення на митну територію України товарів суб’єктами літакобудування зі звільненням від сплати ввізного мита та податку на додану вартість”, яка передбачає зменшення фінансового навантаження на підприємства літакобудівної галузі та надання додаткових стимулів розвитку одній з найбільш перспективних галузей вітчизняної промисловості.

Рішення Уряду обумовлене нормами Закону України “Про розвиток літакобудівної промисловості”. Воно торкнеться підприємств, які здійснюють розробку, або виробництво, або ремонт, або переобладнання, або модифікацію, технічне обслуговування авіаційної техніки та авіаційних двигунів.

Представляючи відповідне рішення, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив: «Це те, що нам потрібно для розвитку літакобудування. Парламент ухвалив низку законів, і в розвиток цих законів ми приймаємо необхідні рішення».

Джерело