З 3 липня Національний банк видав 23 е-ліцензії на переказ коштів за межі України

За перший місяць з початку видачі електронних індивідуальних ліцензій (з 3 липня по 3 серпня 2017 року) Національний банк загалом видав 23 такі ліцензії. Всього за цей час новою системою з видачі е-ліцензій скористались 8 уповноважених банків.

Приблизно половина е-ліцензій була видана для здійснення інвестицій за кордон, трохи менше – для розміщення коштів на власному рахунку за межами України.

Якщо протягом першого тижня було зареєстровано кілька «технічних» е-ліцензій для тестування, то, починаючи з другого тижня, банки вже почали проводити реальні операції на основі е-ліцензій. Реальні операції було проведено за 16 е-ліцензіями.

Обсяг операцій, проведених на основі цих 16 електронних ліцензій, становив 437 тис. дол. США і, відтак, не мав суттєвого впливу на стан валютного ринку.

Нагадаємо, що е-ліцензія є видом індивідуальної ліцензії, яка видається фізичним особам в електронному вигляді на перерахування іноземної валюти закордон на загальну суму до 50 000 доларів США (в еквіваленті) для здійснення трьох видів валютних операцій:
– інвестицій за кордон;
– розміщення коштів на власних рахунках за межами України,
– виконання зобов’язань перед нерезидентами за договорами страхування життя.

Дізнатись більше про те, як працювати з е-ліцензіями, можна у спеціальному Q&A, де зібрані відповіді на найпоширеніші питання за цією темою.

Джерело

Автор