Діти з Донеччини оздоровлятимуться в Хорватії

84 дитини з Донецької області, які живуть в районах, наближених до лінії зіткнення, виїхали на оздоровчий відпочинок в Хорватію.

Діти, які звикли до пострілів, для яких заміновані дороги є реальністю, з якою доводиться жити, з 8 до 17 серпня відпочиватимуть у с. Савудрія на Адріатичному узбережжі. У супроводі дорослих 84 мешканці Донецької області, яким від 10 до 15 років вперше побувають у Республіці Хорватія, ознайомляться з місцевою культурою та звичаями, спілкуватимуться з дітьми з різних країн світу та відпочиватимуть в своє задоволення.

Видатки на забезпечення відпочинку бере на себе хорватська сторона.

Програма оздоровлення дітей здійснюється МТОТ, за участі Посольства України в Республіці Хорватія, Міністерства демографії, сім’ї, молоді та соціальної політики Республіки Хорватія, Донецької та Луганської ОВЦА, ПАТ «Укрзалізниця та МБФ «Карітас України».

Міністерство вдячне усім партнерам за підтримку та допомогу, адже турбота про дітей, які щодня відчувають усі жахи збройного конфлікту, для держави – головне.
Нагадаємо, що програма розрахована на оздоровлення майже 300 дітей від 10 до 15 років, які проживають у наближених до лінії зіткнення районах Донецької та Луганської областей і передбачає три заїзди по майже 90 дітей в кожному. Програма триватиме з 29 липня по 27 серпня поточного року.

Джерело

Автор