Про російську залізницю в обхід України

Дмитро Вовнянко

З приводу гілки російської залізниці, запущеної в обхід України. Френди вже починають обговорювати тезу, що гілка та – кричуща відзнака підготовки до війни.

Так от.

Питання – чи має та гілка військове значення? Звісно, має. По залізниці, що проходить по нашій території і краєчком – по кордону, ми зараз військових вантажів не пропускаємо. Раніше вони ганяли їх в обхід, тепер – напрямки.

Чи означає запуск цієї гілки, що Москва готує наступ? Відповідь – ні. Апендикс в районі Мілового як ділянку для нанесення удару навряд чи розглядає навіть російський генштаб. Бити по Міловому це те саме, як якби Рундштедт під Києвом восени 41-го кинув всі сили на штурм Києва, замість ударити танками Клейста і Гудеріана по флангах і взяти радянське угрупування в котел.

Конфігурація кордону в районі Мілового така, що набагато розумніше зібрати сили в районах Кантемирівки і Тітовки і вдарити по зустрічних напрямках на Біловодськ, після чого наявна дорога стає рокадною (паралельною фронту) в російському тилу. А щойно збудована – перетворюється на пам’ятник російському марнотратству.

Чому не будували рокади німці у травні-червні 41-го? Бо не збиралися ними користуватися.

Чому будують нині рокади пацаки? Бо розуміють, українською дорогою скористатися видасться дуже не скоро. Бо в Україну вони не підуть.

Це зрозумів вато-блогер Ель-Мюрід, тому й подав вчора ту дорогу як ще одну відзнаку того що Москва зливає Донбас.

От так.

Ілюстрація InformNapalm

Автор