ЄБРР виділив 5 млн доларів кредиту та 850 тис. доларів гранту українському виробнику курятини на встановлення котла на біомасі

ЄБРР виділив українському виробнику курятини 5 млн доларів кредиту на встановлення котла на біомасі. Новий бойлер буде працювати на органічних відходах птахівництва з виробничих об’єктів компанії «Дніпровська агропромислова група» та допоможе оптимізувати структуру її енергопостачання і зменшити операційні витрати.

Так, котел на біомасі потужністю 12 тонн/годину дозволить зменшити споживання води на 60% і природного газу – в п’ять разів. Після введення в експлуатацію цей бойлер забезпечить скорочення викидів CO2 на 9300 тонн в рік.

Більше того, кредит буде супроводжуватися стимулюючим грантом у розмірі 850 тис. доларів, який буде надано у рамках програми ЄБРР «Центр фінансування та передачі технологій пом’якшення кліматичних змін» (FINTECC: http://fintecc.ebrd.com). Програма розпочалася в Україні минулого року та  підтримується грантовим фінансуванням Глобального екологічного фонду (ГЕФ) та Інвестиційного фонду сусідства ЄС (NIF).

Джерело