Мінрегіон проаналізував стан справ з відшкодування пільг та субсидій на оплату послуг в ОСББ

3 серпня в Мінрегіоні обговорили питання, пов’язані з відшкодуванням пільг та субсидій на оплату послуг з управління багатоквартирними будинками (відшкодування витрат на управління багатоквартирним будинком – в будинках ОСББ).

Зокрема, учасниками наради було проаналізовано стан справ з відшкодуванням пільг та житлових субсидій на оплату послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, а також послуг з управління  багатоквартирними будинками.

Вони зазначили, що проблемні питання, пов’язані з погашенням заборгованості за надані населенню пільги та субсидії на оплату послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій будуть вирішеними враховуючи прийнятий ЗУ «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет на 2017 рік» № 2137-VІІІ, яким збільшено загальний обсяг субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату ЖКП на 14 100,0 млн гривень.

Натомість врегулювання питання відшкодування субсидій на оплату послуги з управління багатоквартирним будинком вимагає змін до бюджетного законодавства.

Нагадаємо, у ВРУ зареєстровано ЗП «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо пільг окремим категоріям громадян» (реєстр. № 6668 від 05.07.2017), спрямований, зокрема, на вирішення цього питання. Мінрегіон, Мінфін, Мінсоцполітики консолідовано підтримують необхідність прийняття цього законопроекту.

Довідково

Нарада відбулась за участю представників Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Державної фіскальної служби, Одеської облдержадміністрації, Асоціації міст України, ГО «Асоціація управителів житла», підприємств галузі, ОСББ.

Джерело

Автор