Зради і перемоги тижня. 28 липня – 3 серпня 2017 року

Дмитро Вовнянко

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня-перемогатижня.

ЗРАДА

Господарський суд м. Києва визнав недійсною додаткову угоду до договору поставки дизельного палива, укладеного навесні 2016 року Філією «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» з ТОВ «Вог Аеро Джет». Угода спричинила розтрати на 92 мільйонів гривень.

ГПУ та СБУ було затримано помічника заступника міністра внутрішніх справ, заступника керівника громадської організації “Громадянський корпус “Азов” і цивільного громадянина. Їх підозрюють у систематичному вимаганні з погрозою життю та здоров’ю від представника одного з підприємств коштів на загальну суму понад 1,5 млн грн.

Національна поліція України заявила про збільшення злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, виявивши за перше півріччя 2017 року майже 150 злочинів, що значно перевищує показники минулого року.

У Дніпрі на Алеї Пам’яті невідомі зловмисники вночі зірвали й пошкодили світлини Небесної сотні та учасників бойових дій на Донбасі. Схожий злочин стався у Херсоні.

Один із фігурантів справи про стрілянину в Дніпрі, внаслідок якої загинули двоє бійців АТО, виїхав з України. Чоловік насправді не був підозрюваним і не мав жодного статусу в справі, тому в правоохоронців не було підстав обмежувати його пересування. Третьому учаснику стрілянини упродовж двох днів суд не може обрати запобіжний захід.

На сьогодні в Україні близько 10 працюючих банків є проблемними. Про це заявила заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) Світлана Рекрут.

Апеляційний суд Києва виправдав екс-генерала Державної прикордонної служби України Олега Лантвойта, якого раніше засудили до 10 років в’язниці за хабар.

ПЕРЕМОГА

У Стамбулі українські пілоти наосліп посадили літак під час урагану. Пілоти інших літаків блимали фарами і просто приходили на борт потиснути руку.

ГПУ заявила про початок процедури повернення Києву земель Жукового острова.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про початок будівництва дороги Львів – Тернопіль – Вінниця – Одеса – Миколаїв. У нещодавно прийнятих змінах до бюджету закладені перші 800 млн гривень на реалізацію цього проекту.

Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про Конституційний суд України”, який є складовою частиною судової реформи.

Українська державна компанія “Центренерго” домовилася про постачання із США 700 тис. тонн вугілля антрацитової групи до кінця 2017 року. Перші 85 тис. тонн мають прибути в порт “Южний” на початку вересня, а наприкінці місяця прибудуть наступні 120 тис. тонн.

Між Україною та Канадою почала діяти угода про зону вільної торгівлі. Завдяки цій угоді Канада скасує мито на понад 90% українського експорту.

Київський апеляційний господарський суд визнав недійсними договори, за якими урядова резиденція “Межигір’я” вибула у 2007 році з державної власності.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.