Казус шабуніна, або чому потрібне декларування доходів керівників ГО

Mason Lemberg

Є багато причин зневажати і гидувати особинами, які самоіменували себе “антикорупціонерами”. Одна з цих причин – повна професійна непридатність вкупі з бездонною тупістю.

На днях американський чиновник сказав правду про суть “боротьби з корупцією” в Україні, навівши приклад шабуніна. Здавалось, що би мав робити в цій ситуації сам обвинувачений? – Показувати, доводити, що в нього все прозоро, все законно, всі кошти використані за призначенням і працюють на благо країни.

Що робить цей шабунін? – На сторінці власної громадської організації дає оголошення щодо пошуку юриста в США, який буде представляти інтереси громадської організації шабуніна.

А тепер те ж саме, але більш зрозуміло:

Громадська організація – це неприбуткова організація, метою якої є досягнення соціального, суспільного результату. Громадська організація не отримує прибутків, а всі кошти спрямовує на соціальні, суспільні, культурні проекти.

Громадська організація шабуніна, крім цього всього живе за рахунок зовнішніх грантів, які виділені на конкретні проекти, на конкретну мету і мають конкретні завдання.

А тепер увага, запитання:

Якщо громадська організація шабуніна шукає юриста в США, послуги якого будуть коштувати десятки тисяч доларів, то які ще потрібні докази того, що громадська організація шабуніна нецільово використовує грантові кошти?

Які ще потрібні докази, щоб довести, що американський чиновник абсолютно правий?

Які ще потрібні аргументи, щоб зрозуміти, що вся ця “антикорупційна” какофонія не має нічого спільного з боротьбою з корупцією, це просто відмивання бабла?

Які ще потрібні аргументи, щоб впевнитись, що декларування доходів керівників громадських організацій потрібне?

Автор