Зради і перемоги тижня. 30 червня – 6 липня 2017 року

Дмитро Вовнянко

Щоразу по п’ятницях – #зрадатижня_перемогатижня.

ЗРАДА

У Чорнобильській зоні сталася масштабна лісова пожежа, залучено авіацію та сотню рятувальників. Вогонь розповсюдився на площу близько 25 гектарів.

Зберігається значно критичніша залежність України від постачання саме з Росії низки енергоресурсів, що змушує країну жити в умовах постійної загрози економічній безпеці. Наприклад, йдеться в матеріалі, за січень-квітень 2017 року з РФ було ввезено 279,75 тис. т із 283,03 тис. т усього імпорту антрацитового вугілля, 2,95 млн т коксівного вугілля із 4,42 млн т усього його імпорту за цей час, 176 із 393 тис. т коксу.

У Дніпрі суд скасував перейменування проспекту Калініна на проспект Нігояна.

В Італії заарештували українського військового Віталія Марківа за підозрою у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Роккеллі у травні 2014 року поблизу міста Слов’янськ Донецької області.

Рада Національного банку України (НБУ) підтвердила слабку роботу правління НБУ щодо забезпечення нагляду за діяльністю ПриватБанку, націоналізованого у 2016 році.

Росія поставила газові турбіни виробництва німецької Siemens в окупований Крим, на який поширюються санкції Євросоюзу.

Двох військовослужбовців ФСБ Росії, яких затримали в Херсонській області, засудили на 15 діб адміністративного арешту та штрафів по 320 гривень кожному. Зазначаєтся, що постанови Каланчацького райсуду Херсонської області виглядають недбало і містять масу неточностей.

ПЕРЕМОГА

У Києві після завершення всіх судових процедур проспект генерала Ватутіна офіційно перейменували на проспект Романа Шухевича.

Світовий банк і Кабінет міністрів України підписали угоду про освоєння гранту Європейського союзу на 3,03 мільйони євро. 1,1 мільйона євро спрямують на реформування сфери публічних фінансів і систему управління державними фінансами, а 1,9 мільйона євро – на реформування держслужби.

СБУ встановила причетність російських спецслужб до атаки вірусу Petya.A.

Українські борчині Оксана Лівач та Аліна Акобія здобули два золота на юніорському чемпіонаті Європи в Дортмунді.

Суд повернув державі мисливські угіддя, якими незаконно користувався син Пшонки.

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо зовнішньополітичного курсу України», який визначає вступ до НАТО одним із ключових у державній політиці.

За результатами глобального дослідження Індекс соціального розвитку, який розробила американська неурядова організація Social Progress Imperative, Україна зайняла 64-е місце за рівнем життя серед 128 країн світу, обійшовши Росію, яка посіла 67-ме.


Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор