Їм усі винні

Дмитро Вовнянко

Приятель-підприємець розповів. Має дачу в селі. І обкрадають сусіди-селяни ту дачу…. зразу як щось покине без присмотру. Сарай з інструментами місяць тому вскрили – розбили цегляну стіну, коли його вдома не було. Двома місяцями раніше – намагалися проламати дах в будиночку аби проникнути через горище.

Та чого там? Поцупили електрокосу, що лежала просто на подвір’ї. Були – викопали шланги для крапельного поливу. Каструльці з прокислим борщем – і тій ноги приробили.

А хлопець нормальний. Італійців витискає з внутрішнього ринку. Волонтерам допомагав нехило…

Слухаю його і розумію. Всі ті сусіди-селяни глибоко переконані – їм винні. Їм мусять надати життя як у Франції чи Голландії, причому цілковито на шару – по праву народження.

А чому не надають? Бо всіх тих сусідів-селян перманентно і крупно обкрадають. Всі. Злочинна влада, чиновники, олігархи… Підприємці ті самі. Бо от чого інший собі купує землю і хату, коли мені не вистачає на пляшку? Ясне діло – з владою мутять!

Крадуть!

Сусідам-селянам все це, виключно за стандартами ВBС, розповідає кожен соціаліствуючий журналіст-зраднюк, з кожного прожираючого гранти і публікуючого джинсу “незалежного і об’єктивного” ЗМІ.

А вже до думки “якщо мене грабують вони, мені грабувати їх – норма” наш пересічний сусід-селянин додумується і сам.

Мабуть саме такий стан речей приведе Україну до прогресу. Правда?

Автор