Чому я не вірю блокадам – 1. Збіг чи зрада?

Дивіться самі. Вже скоро рік, як я збираю статистику по втратах українських силовиків. Протягом останніх восьми місяців війни кількість загиблих у Зоні АТО (лише там, а не всього у силовиків) і підтверджено загиблих в бою від ворожої зброї (число у скобках) виглядала так.

Жовтень – 33 (20)
Листопад – 22 (20)


Грудень – 37 (22)
Січень – 28 (20)
Лютий – 35 (27)
Березень – 53 (38)
Квітень – 28 (19)
Травень – 18 (13)

Що ми бачимо? Від жовтня по січень кількість втрат на полі бою була приблизно однакова – 20-22 осіб, коливалася цифра втрат у не бойових умовах. Проте в лютому кількість втрат пішла різко вгору – до 27 загиблих в бою і 35 – всього, а в березні стався гіркий рекорд – 38 загиблих в бою і 53 – всього. Після чого – просадка, як завжди буває після запеклих боїв, коли постає оперативна пауза.

Про що це говорить? Про сильні бої саме у той період. І ми їх пам’ятаємо – запалали промка Авдієвки, Світлодарська дуга і позиції біля Широкіно. Результати – бачите самі.

А що ще відбувалося в той самий час?

А відбувалася в той самий час те, що групи людей всілися на залізничні колії, на автошляхи і намагалися підняти черговий Майдан-3 у Києві, користуючись Днем пам’яті загиблих на Майдані і днем добровольця.

Відбувалася блокада ОРДЛО, організована партією «Самопоміч».

Чому я пишу «партією «Самопоміч»», а не ветеранами АТО? А от дивіться самі.

Від імені «Штабу блокади торгівлі з окупантами» постійно виступає одна й та сама особа – Акимович Сергій Георгієвич. Саме на його картку блокадники збирають гроші.

Гугл про пана Акимовича видає – екс-депутат Кам’янець-Подільської міськради (від БЮТ – !!!), колишній офіцер радянської і російської (!) армій, служив на Кавказі, кавалер російського ордену «За военные заслуги», працював заступником голови правління ЗАТ «Кам’янець-Подільський Хлібокомбінат». А ще – колишній начальник штабу батальйону «Донбас».

А ще, пан Акимович – помічник народного депутата Семенченко Семена Ігоровича, відомого також як Костянтин Грішин. З фракції «Самопоміч».

А ще, пан Акимович – засновник громадської організації “Антикорупційна армія”, зареєстрованої за адресою: м.Київ, вул. Антоновича, будинок 51, офіс 108.

Співзасновниками ГО «Антикорупційна армія» разом з паном Якимовичем виступають:
– Алєксєєнко Ольга Ігоровна – помічник депутата Костенка Павла Петровича, Об’єднання «Самопоміч»
– Трунов Максим Миколайович – помiчник депутата Костенка Павла Петровича Об’єднання «Самопоміч»
– Чернявський Віталій Костянтинович – помiчник депутата Соболєва Єгора Вікторовича, Об’єднання «Самопоміч»

Прикиньте, ціле ГО, і всі засновники, як один – помічники нардепів з «Самопомочі». Нагадую і нардеп Семенченко і нардеп Соболєв – незмінні учасники блокади.

На одній адресі з ГО, якою керує колишній російський офіцер, екс-начштаба батальйону «Донбас» і помічник екс-командира батальйону «Донбас», сидить організація з промовистою назвою «Внутрішній корпус батальйону Донбас». Що характерно – до «Внутрішнього корпусу батальйону Донбас», колишній начштабу «Донбасу» стосунку офіційно не має. Там засновниками виступають дві інші особи, одна з яких є засновником низки комерційних підприємств.

Ці люди збирають з народу гроші на блокаду…

А ще за тою адресою сидить така собі мила організація ГО «Рух визволення», засновник якої – Соболєв Єгор Вікторович. Той самий. Гугл про цю організацію знає… нічого. Поки що – не знає.

Один з засновників «Внутрішнього корпусу батальйону Донбас» пан Іванов Дмитро Федорович, є також засновником іншої ГО – «Українська спілка учасників бойових дів в АТО». Ще одним засновником спілки виступає пан Мамалига Андрій Володимирович.

Ага. Той самий. Адвокат. Той що рветься в омбудсмени. А ще Андрій Мамалига – колишній боєць батальйону «Айдар». Не того, 24-го ОШБ, що нині воює в АТО, а того, першого, зразка серпня 2014 р. Пан Мамалига участі в «Айдарі» і не приховує, і виступає співзасновником ТОВ «Охорона Айдар». Чули? Охорона!

А тепер нагадайте, які там саме учасники АТО брали участь у блокаді? Бати «Донбас» і «Айдар», переважно? Ветеранів 95-ї, 72-ї бригад і навіть бату «Азов» там, наче, у великій кількості не помічено?

Отже. Ми маємо конгломерат Громадських організацій (що надають своїм членам певний статус), які об’єднують окремих членів батальйонів «Донбас» і «Айдар», які в свою чергу пов’язані з групою народних депутатів з конкретної фракції Верховної ради. Всі дотичні організації взяли учать в економічній блокаді ОРДЛО, яку намагалися перетворити в масові акції громадянської непокори в столиці, синхронно із загостренням бойової обстановки на фронті. Додам, що «редути» в районі Бахмута знаходилися в зоні дії російської артилерії, але на блокадників, які нібито сильно псували життя терористам, не впав жоден снаряд. Сепари чомусь атакували не ділянки блокади, а зовсім інші частини фронту, явно силячись їх відбити, користуючись гармидером в середині України. Результати – на початку допису.

Збіг? Можливо. От тільки нардеп Семенченко щойно об’явив про початок нового витка блокади і вже на британський прапор розривається аби захопити маси більшовицьким гаслом «Грабуй награбоване». Якщо захопить, подальше – справа техніки. Відповідні структури для подальших дій нардепи від «Самопомочі» вже мають, обпертися їм буде на кого.

А на фронті наразі – знову загострення.

І ці факти – далеко не єдині, чому я не вірю в блокади. Існують ще й інші.

Автор