Де закінчуються риги і починається Філатов?

Дмитро Вовнянко

Мені вкрай важко про це писати. Я маю вельми неоднозначне ставлення до мера Дніпра Бориса Філатова. Я був у Дніпрі на учебці зимою 14-15-го – як раз коли в Дніпрі рулили Корбан і Філатов. Я пам’ятаю як місто сяяло патріотизмом. Я пригадую, як позабивалася по норах дніпровська вата. Я пам’ятаю…

Але тепер – я ні чорта не розумію. Я перестаю розуміти де закінчується Філатов і де починаються риги. Не розумію…

Борис Філатов призначив керівником муніципальної поліції колишнього командира дніпровського «Беркуту» Андрія Ткаченка. Людину, що робила кар’єру в «Беркуті» за Янука. Поправка, раніше цю посаду займав фронтовик-доброволець і член «Правого сектора» Кирило Харахулах.

Так, після інциденту у Дніпрі на 9 травня з керівництвом дніпровської поліції щось треба було вирішувати, але… Ну що, людей більше не було, аби фронтовика та добровольця міняти на колишнє беркутло? Чи розуміє Альбертич, ЩО при цій новині відчули і добровольці, і фронтовики, і правосєки?

Боюся, що не розуміє. Боюся що Альбертич упевнено увійшов у стан «я пам’ятник собі» і всерйоз вважає, що кожне його рішення – геніальне, і за масштабністю він – мінімум, Бонапарт.

Чому я так думаю? Ну по-перше тому, що знаю з якою швидкістю з ФБ Альбертовича вилітають люди що заходяться його критикувати. Я сам вилетів звідти ще у 15-му, очевидно, бо заПОРОШЕць. Очевидно – читання самих лише дифирамбів картину світу дещо спотворює.

По-друге, днями надійшла новина, що міськрада Дніпра розробила програму розвитку місцевого самоврядування і висвітлення діяльності міськради. Втратити на цю програму на чотири роки планується 273 000 000 гривень з БЮДЖЕТУ міста Дніпро! Очевидно, за такі гроші Альбертича зроблять Де Голем, Черчиллем і Ейзенхауером в одній особі.

А є така проблема. Спершу робиш собі штучно позитивний імідж – потім саму нього ж віриш.

Тут треба додати, що сам Борис Альбертович на Майдані не був. Ані на Дніпровському, ані на Київському. Події Майдану він коментував з-за бугра. Почуття дніпровців яким керівником муніципальної поліції ставлять екс-Беркута йому не зрозуміти.

Докази? Та будь ласка. Мовою оригіналу: «Я думаю, что очень многие ура-патриоты не переживут этот пост. А некоторые даже отфрендятся. А у ватников и русских пропагандистов вообще начнётся распад личности… мнение “активистов” меня уже давно не интересует, потому что я вообще не знаю кто это такие… активистов не знаю. Для меня их не существует. Кроме порчи воздуха эта публика никакого добавочного продукта не производит».

Вражає? Відчули?

Я може і пропустив би цю новину, списавши на звичайну політичну кон’юнктуру і потребу шукати компромісів з різними таборами. Але. Щойно відбувся скандал з секретарем міськради Дніпра Вячеславом Мішаловим. Заступник Філатова – Світлана Єпіфанцева, регіоналка і особа наближена до головного рига Дніпровщини Олександра Вікула. Інший заступник – колишній кримський риг Михайло Лисенко, відомий тим, як нещодавно відлупцював активіста Сергія Варфоломея. Радник Філатова – Ігор Федотов, в часи проФФесора – довірена особа Юрія Іванющенка, широко відомого у вузьких колах як «Юра Єнакієвський».

Тепер от – екс-беркут на чолі муніципальної поліції. Замість фронтовика, добровольця і правосека…

Де закінчуються риги? Де починається Філатов?

Не розумію…

Автор