Ранкова кава. Огляд новин за 12 травня

Богдан Карпенко

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s підтвердило рейтинги України, прогноз – стабільний. Аналітики S&P відзначають, що підтвердження рейтингів відображає поліпшення макроекономічних показників країни. Зокрема, агентство прогнозує зростання ВВП на 1,9% в 2017 році, в 2018 – на 2,8%, в 2019 – на 3%, у 2020 – на 3,2%.

Українська компанія “Міжнародні авіалінії України” запускає нову послугу дешевих перевезень – тариф low cost

Мінінфраструктури веде перемовини з Німеччиною про залучення €100 млн на оновлення приміських електричок.

Адміністрація морських портів України (АМПУ) завершила перший квартал 2017 року з позитивним фінансовим результатом, здійснивши в термін всі відрахування в державний бюджет. Так, чистий прибуток ДП «АМПУ» за підсумками першого кварталу 2017 року склав 983,024 млн грн. Дохід АМПУ за вказаний період — 2,158 млрд грн. На даний момент АМПУ розпочала процедуру фінансового аудиту за міжнародними стандартами фінансової звітності за минулий і поточний періоди.

“Після двох з половиною років відновив свою роботу Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат. Інвестовано понад мільйон доларів, водночас робочими місцями забезпечено вже півтисячі людей. У найближчий час працевлаштують 750 чоловік” – Олег Синютка

Жидачів знову почув заводський гудок. Після двох з половиною років відновив свою роботу Жидачівський целюлозно-паперов…

Posted by Oleg Synyutka on Freitag, 12. Mai 2017

У п’ятницю, 12 травня, вступили в силу зміни до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності, який сприятиме підвищенню позиції України у рейтингу Doing Business та дозволить залучити в економіку близько $1,2 млрд інвестицій.

Renault починає встановлювати безкоштовні зарядні станції для електромобілів по всій Україні. Офіційні дилери Renault в Україні готуються почати продажі своїх електромобілів, тому працюються над розширенням зарядної інфраструктури

Администрация морских портов Украины (АМПУ) подписала меморандум о сотрудничестве с ООО “СП Рисоил Терминал” с целью увеличения объема грузопотока в морском порту Черноморск с одновременным увеличением уровня глубин.

В 2018 году в Киеве установят до 1 тыс. подземных мусорных контейнеров.

В Херсоні планують запустити виробництво сонячних панелей. Проект українсько-литовського виробництва сонячних панелей на Херсонській поліграфічній фабриці перейшов до етапу практичної реалізації. Планується, що у Херсоні випускатимуть модель сонячних панелей, що за якістю входить до п’ятірки кращих в світі. Частка української складової в готовій продукції перевищуватиме 50%.

Автор