Ранкова кава. Огляд новин

Богдан Карпенко

Порошенко: Підписав Закон України «Про ратифікацію Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком». Близько 200 млн євро кредитних коштів будуть спрямовані на покращення роботи міського громадського транспорту у деяких містах України

Трамп підписав: $560 млн отримає Україна від Сполучених Штатів Америки. Допомога надійде у межах ухваленого Конгресом США державного бюджету, який становить понад 1 трильйон 100 мільярдів доларів. Половина з понад півмільярда доларів, які спрямують Україні, піде на військову допомогу.

В начале мая “ПриватБанк” намерен подписать договор с консорциумом международных компаний во главе с Rothschild & Co по переговорам о реструктуризации кредитов бывших владельцев банка.

Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності», який сприятиме підвищенню України в рейтингу «Ведення бізнесу», а також дерегуляції господарської діяльності у будівництві.

Децентралізація діє – за перші чотири місяці 2017 року місцеві бюджети зросли на 14,5 млрд грн.

Австрійське приватне підприємство Gigajoule має намір побудувати на міському полігоні твердих побутових відходів у Радехові (Львівська область) сміттєпереробний завод. Комплекс, який прийматиме 25 тисяч тонн відходів у рік.

Крюківський вагонобудівний завод та Укрзалізниця уклали договір на виготовлення 38 пасажирських вагонів. За повідомленням прес-служби КВБЗ, 18 вагонів Укрзалізниця отримає вже у жовтні 2017 року.

На Івано-Франківському полігоні сміття запустили інноваційну біогазову установку. Технологія дасть змогу значно знизити ризик виникнення пожеж на полігоні, який обслуговує половину області. Для її будівництва залучили інвестора, який вклав 27 млн грн. За умовами договору, 23% виробленої електроенергії залишається місту.

Українська автомобільна корпорація домовилася про поставки автобусів у Польщу. УкрАВТО в кінці квітня поставила на адресу компанії Warbus (Польща) два перших низькопольних міських автобуса ZAZ10C середнього класу, з передбачених контрактом 11 одиниць.

МОН зацікавлено співпрацювати з LEGO для використання їхніх методик вивчення математики, фізики та інших природничих дисциплін через робототехніку.

На Вінничині запровадили роздільний збір сміття у 21 населеному пункті.

Нова санітарна техніка на передових лініях оборони України.

She fixed Ukraine’s economy – and was run out of her job by death threats.

Україна виграла все «золото» Світової серії з синхронного плавання.

Морпіхи українських ВМС у Румунії взяли участь у багатонаціональному навчанні «Платінум Ігл — 2017-2».

Эммануэль Макрон: все, что нужно знать о новом президенте Франции.

Макрон про Україну, Донбас і Росію: головні заяви.

Автор