Ранкова кава. Огляд новин за 5 травня

Богдан Карпенко

• Відродження українського танкового училища: у Харкові відкриється новий військовий виш. Інститут, який готуватиме офіцерів-танкістів, створять на базі факультету військової підготовки Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”. Перший набір першокурсників здійснюватимуть вже цієї осені.

• У першому кварталі прибуткову діяльність продемонстрували всі групи банків – з іноземним та приватним капіталом, а також державні банки. Причому банки із державним капіталом отримали більше половини чистого прибутку всієї системи – 3.01 млрд. грн., проте до кінця року він може бути нівельований збільшенням відрахувань до резервів за активними операціями. Сукупний чистий прибуток банків з іноземним та приватним капіталом становив 1.88 млрд. грн. та 0.2 млрд. грн. відповідно. З 92 платоспроможних на 1 квітня 2017 року банків, 72 за підсумками першого кварталу були прибутковими та отримали чистий прибуток у розмірі 6.87 млрд. грн., 20 банків – збитковими зі сукупним чистим збитком у 1.78 млрд. грн.

• Татра-Юг презентувала новий сучасний український трамвай. Як наголошується, це сучасний трьох-секційний вагон українського виробництва. До роботи над вагоном було залучено близько 250 українських постачальників комплектуючих.

Чудова новина! Татра-Юг презентувала новий сучасний український трамвайТатра-Юг представляє нову модель трамвайного ва…

Posted by Зроблено в Україні on Freitag, 5. Mai 2017

• Украина и Беларусь хотят провести дноуглубление Днепра для создания речного хаба на границе. Беларусь намерена реализовать проект по развитию портовой инфраструктуры в приграничном с Украиной селе Нижние Жары. Украина видит в этом перспективу для развития судоходства по Днепру и потенциал для транзитных перевозок грузов. Украина полностью поддерживает идею реализации проекта по развитию портовой инфраструктуры в населенном пункте Нижние Жары с целью загрузки большегрузными судами. Указанный порт в перспективе может стать крупным транзитным хабом, который соединит Европу и Азию.

• 5 травня у тестовому режимі рушив рейковий автобус за новим маршрутом Ковель – Хелм (Польща). Волинська ОДА має намір працювати спільно з польськими колегами в Хелмі для вдосконалення процедури митного контролю. У Хелмі є зручна пересадка на такі міста як Варшава, Люблін, Замосць, Жешув. “Тобто дістатися можна буде в усі куточки Польщі. Так само зараз проробляємо плани запуску потяга за маршрутом Львів-Краків-Львів. Є всі шанси побачити його у графіку вже цього літа” – Балчун

• 65 млн грн чистого прибутку в 2016 році отримав Запорізький державний авіаційний ремонтний завод «МіГремонт», що є частиною авіаційного кластеру ДК «Укроборонпром», створеного на базі ДП «Антонов». Про це свідчать результати фінансової звітності компанії. Експортні надходження компанії за рік зросли майже в 2 рази. У 2016 році цей показник склав 100,3 млн грн, тоді як у 2015 році – 59,2 млн грн. Підприємство активно впроваджує програму імпортозаміщення. «МіГремонт» повністю відмовився від російських деталей. Тепер він закуповує більше 80% сировини та комплектуючих в Україні, а іншу частину – в європейських постачальників.

• На Чернігівщині розпочато будівництво восьми агропромислових об’єктів. Зокрема, розпочато реконструкцію цукрового заводу в місті Носівка, зведення будівлі для дорощування свиней у селі Григорівка Бахмацького району, реконструкцію елеватора зі збільшенням потужності в місті Новгород-Сіверський, будівництво зерносушильного комплексу в селі Омелянів, Козелецького району

• В ближайшие несколько лет компания “Нибулон” намерена инвестировать в развитие речных перевозок и инфраструктуры аграрного сектора около 5,5 млрд грн. Так, уже до 15 июня текущего года будут введены в эксплуатацию перегрузочные терминалы в Голой Пристани (Херсонская область) и Беленьком (Запорожская область). А в планах компании строить до 15 судов в год.

• До уваги внутрішньо переміщених осіб: надаємо перелік документів для відкриття банківського рахунку.

• В Києві встановили 50 підземних смітників із сонячними батареями.

• Румынский акселератор собирается вложить 1 млн евро в стартапы, принимаются заявки из Украины.

• На ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» було проведено ряд робіт задля відновлення роботи рейкового автобуса.

• Янукович и «семья»: почему Интерпол снял с розыска украинских беглецов.

 

Автор