Ранкова кава. Огляд новин за 4 травня

Богдан Карпенко

• Президент підписав закони щодо підвищення соціального захисту військових та членів їх сімей. «На першій лінії сьогодні рівень доплати має складати 7,5 тис. гривень до рівня забезпечення. І загальне грошове забезпечення вже може складати не менше 15 тис. гривень».

• Після кількох тижнів політичних переговорів та досягнення компромісів Сенат США затвердив більшістю голосів консолідований проект державного бюджету. Серед іншого, в документі також визначається виділення не менше $560,465 млн на підтримку України.

• Комітет Європарламенту з питань міжнародної торгівлі схвалив законодавчий регламент про збільшення для України експортних квот на постачання деяких видів товарів до країн ЄС. Зокрема, збільшення квот на український експорт до ЄС стосуватиметься томатів, пшениці та мінеральних добрив.

• ДФС: За результатами січня-квітня 2017 року понад 4 млрд грн направлені на реконструкцію доріг у рамках дорожнього експерименту. З початку року до державного бюджету було перераховано 94,4 млрд грн митних платежів. Митниці ДФС перевиконали заплановані показники з надходжень на 11,1 млрд грн (з урахуванням показників Енергетичної митниці ДФС). Так, у квітні 2017 року індикативні показники з митних надходжень перевиконані на 3,1 млрд грн, у березні – на 3,7 млрд грн.

• Посол Пакистану в Україні розказав про наміри Пакистану придбати в України близько сотні танків «Оплот»: «Сьогодні на завершальній стадії тестування та оцінки знаходиться угода про закупівлю українського бойового танку «Оплот». Та у випадку підписання Пакистан купить на харківському підприємстві «Завод ім. Малишева» більше ста одиниць цієї техніки».

• 3 травня 2017 року в перший рейс із Києва до східного Закарпаття вирушив новий прямий поїзд Київ–Солотвино. В Укрзалізниці переконані, що популярність поїзда стрімко зростатиме, адже відтепер мешканці Солотвиного, Хуста, Тячева, Виноградова, Берегова, Королева, Виноградова мають можливість швидко та зручно подорожувати до Києва та зворотно.

• ДП НАЕК «Енергоатом» оголосив тендер на будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива у Зоні відчуження (між селами Стара Красниця, Буряківка, Чистогалівка та Стечанка Київської області).

• Луцький ремонтний завод «Мотор», що є частиною авіаційного кластеру ДК «Укроборонпром», створеного на базі ДП «Антонов», збільшив експортні надходження на 74% у 2016 році. Про це свідчать результати фінансової звітності компанії. У 2016 році показник експортних надходжень ЛРЗ «Мотор» склав 579,2 млн грн, тоді як у 2015 році – 333,3 млн грн. У рамках авіакластеру «Мотор» успішно виконує програму імпортозаміщення російських комплектуючих та розширює коло іноземних партнерів. У 2016 році підприємство уклало нові контракти із 8 країнами.

• Американська CMC Cometals і ТОВ «Виробничо-комерційна фірма (ВКФ) «Велта» (Дніпро) підписали меморандум про намір побудувати гірничо-збагачувальний комплекс (ГЗК) в Кіровоградській області з видобутку титанових руд, направивши на ці цілі інвестиції на рівні $30 млн.

• Контейнерный терминал Одесса в мае начнет обслуживать сервисы трех мировых судоходных компаний. В этом месяце предприятие подтверждает открытие и обслуживание терминалом двух новых регулярных линейных сервисов международных судоходных линий Hapag Lloyd и также Yang Ming Line, а также ожидает в конце мая первый заход нового регулярного прямого сервиса компании Maersk Line.

• P.S. Місія США при ОБСЄ: «США підтверджують свою непохитну підтримку суверенітету України, її незалежності та територіальної цілісності в рамках міжнародно визнаних кордонів. Ми не визнаємо і не будемо визнавати спроби Росії змінити кордони України. Ми приєднуємося до наших європейських партнерів та заявляємо, що наші санкції проти Росії будуть залишатися до тих пір, поки вона повністю не виконає Мінські угоди, а пов’язані з Кримом санкції будуть залишатися до тих пір, поки Росія не поверне Україні контроль над півостровом»

Місія США при ОБСЄ: "Агресія Росії проти України потрясла самі основи безпеки і стабільності в Європі, вона є антитезо…

Posted by Інформаційні війська України on Donnerstag, 4. Mai 2017

Автор