Садовий пропонує провести нову операцію “Вісла” і відмовитися від українських територій.

Знаєте, навіщо була проведена депортація поляків з заходу України і українців зі сход Польщі у 40-х? Бо так сталося, що на території України жило чимало поляків, а на території Польщі – українців. І доки було так – постійні польсько-українські сутички були запрограмовані. Бо для народженого в Тернополі генерала Бур-Коморовського Тернопіль був Польщею. А для українця з Перемишля, той був Україною.

Аж от переселили – і проблем більше не виникає. Бо не буде Польща Польщею, якщо там не живуть поляки. І Україна не буде Україною, якщо там не живуть українці.

Пан Садовий пропонує евакуювати з окупованих теренів всіх, хто вважає себе українцями.

Я мовчу про те скільки коштуватиме вивезти більше мільйона людей з територій зайнятих ворогом, скільки коштуватиме їх прийняти, нагодувати, перевезти, розселити, забезпечити житлом замість втраченого, працевлаштувати, багатьох переучити, забезпечити освітою та медичною допомогою…

Звісно, пан Садовий, нездатний за 10 років вирішити у Львові проблему сміття, такими категоріями не мислить.

Я маю питання – чи може бути певна територія Україною, якщо на ній не живуть українці? Якщо на окупованих теренах не буде українців – за що нам тоді воювати? Чий добробут, житло і право на існування захищати? Людей які вважають себе ким завгодно але не українцями?

Тобто – нам доведеться або визнати себе стороною-агресором, або відмовитися від Донецька і Луганська назавжди? А що буде далі? Нам так само вивести своїх громадян з Криму – і відмовитися від нього? А як скоро нам доведеться вивозити своїх громадян з Закарпаття, де сильнішає вплив Угоршини? А де гарантія, що невдовзі не доведеться “евакуювати” українців з Харкова або Запоріжжя?

Садовий пропонує не евакуацію, він пропонує нову операцію “Вісла”. Тільки якщо ту проводив окупант-більшовик, нині проводити нову “Віслу” Садовий пропонує самим українцям.