Про необхідність справжньої незалежності НАБУ

Mason Lemberg

Я такий страшний провладний бот, що вже 2 роки кричу про насірова, коли всім “борцям з корупцією” навколо було пофіг, бо всі були заняті пожиранням безпруфних фекалій від лещенка. До речі, не пригадую, щоб лещенко проводив свої “розслідування” про насірова.

Так хотіли “боротись з корупцією”, що 2 роки було пофіг на те, що 83% доходів бюджету знаходяться в руках Ромочки, а змін на митниці і в податковій – жодних.

Це для мене особисто була мегазрада влади.

Тому побачивши в стрічці повідомлення, що насірова арештувало НАБУ – я зрадів. Наступної ж миті засмутився, бо повідомлення було від лещенка.
Хочете вірте, хочете ні, але після того, як я побачив в новині слово лещенко, ні на хвилину не покидало відчуття, що це грьобаний циркус.
Цей факт мене насторожив ще тоді:

https://www.facebook.com/mason.lemberg/posts/377651405955153

А далі пішло/поїхало:

  • з’ясувалось здоровий як бик насіров ЧОМУСЬ РАПТОМ напередодні ліг в лікарню
  • через годину лещенко написав, що арешт – це не головне
  • через дві-три години з’ясувалось, що олені в дорогих шкарпетках прийшли арештовувати насірова без судового рішення і як наслідок їх всіх посношав вахтьор
  • потім було вручено підозру насірову, який перебував без свідомості (так сказав лікар), а НАБУ не захотіло/не змогло перевірити
  • потім насірову робили/не робили операцію (де було НАБУ?) і цілий день було втрачено
  • потім насіров “цілий день не їв” і його забрали з зали суду
  • потім виявилося, що НАБУ надає неправильно засвідчені документи
  • потім НАБУ РАПТОМ ДІЗНАЛОСЯ, що адвокати в останній день будуть затягувати і відводити суддів. Тобто, 2 дні вони не знали, аж потім РАПТОМ ДІЗНАЛИСЯ…

Я не надто високої думки про кваліфікацію працівників НАБУ, але давайте не будемо собі брехати:

  • злив інформації насірову (внаслідок чого він ліг в лікарню) і лещенку перед затриманням – є прямим свідченням того, що НАБУ працювало в інтересах насірова.
  • всі інші дії НАБУ після зливу інформації також важко назвати випадковістю.

Тому, весь цей грьобаний циркус не має нічого спільного з боротьбою з корупцією – це абсолютно очевидна спроба НАБУ (або окремих його працівників) і окремих “політиків” відмазати насірова від відповідальності.

І так, можна скільки завгодно говорити про гнилу судову систему, але справа до розгляду по суті так і не дійшла. Все закінчилось на підступах до суду. А що буде далі з такими фейлами і абсолютним небажанням виконувати свою роботу професійно?

На моє переконання НАБУ має бути незалежною структурою, а не керуватись шабунями/григоришиними і “улюбленою людиною”. Допоки цього не буде ми приречені на такий грьобаний циркус.

Автор