Про економіку “блокади”

Mason Lemberg

Зараз економіка “блокади” виглядає так:

1) Схоже, підприємства ахметова буде контролювати курченко. Ну Слава Богу! Добре, що не ахметов! За то редут стояв!

2) Оскільки курченко санкційний, а підприємства віджаті, то єдиний спосіб легалізації вугілля, видобутого на шахтах Донбасу – це вивезення вугілля в рф і подальша його легалізація у якості вугілля видобутого на шахтах в рф. А отже, сплата всіх податків у відповідності до російського законодавства.

Ну але то нічо… в нас “гражданская вайна”, як казав великий воєн парасюк “на Донбасі воюють маргінали з автоматами”, тому най собі курченко платить гроші в бюджет рф з нашого вугілля, орділо фінансувати ми не будемо!

3) Тепер на підприємствах курченка точно перестануть ремонтувати танки і виробляти гради, що було підтверджено 100500 пруфами? Хіба не так?

4) Українські підприємства вже звернулися до рф, бо треба вугілля. Вугілля треба металургам, вугілля треба ТЕС. Тепер російські вуглярі, як заповідав блогер деніс казанський, будуть продавати нам вугілля, видобуте на Донбасі, легалізоване курченком в рф і з оплаченими там податками, по 400-700 грн за тону. Хіба нє?

Якщо курченко не захоче продавати вугілля дешевше, ніж це робив ахметов, то блогер деніс казанський запостить фотки з ОЛХ, де покаже курченку скільки насправді коштує вугілля на Донбасі.

5) Звичайно, від того, що зросте вартість вугілля, зросте його собівартість. Але то не біда… металургічна продукція українських підприємств стане більш конкурентоспроможнішою, сироїд не збреше. Правда ж?

6) Виручка валютна зменшиться, бо покупців дорожчого металу стане менше, долар зросте… Але то не біда! “Володя їбаш!” (с)

7) Щоб забезпечити конкурентну ціну і зберегти свій профіт, ахметов, очевидно, звільнить частину людей, зменшить розміри зарплат, податків в бюджет. Перемога!!1

8) Таким чином ми отримаємо соціально нестабільний Маріуполь, Авдіївку та інші міста на лінії фронту.

Це в кращому випадку будуть локальні звільнення, а в гіршому ми отримаємо цілі мертві міста.

Ну а що? Це, звичайно, допоможе нам перемогти, бо всі будуть любити патріотів, які їх залишили без грошей…

9) Крім металургії, вугілля потрібне ще й для ТЕС і генерації електроенергії. Від того, що курченко чомусь не послухав блогера деніса казанського і не хотів продавати нам вугілля по 400-700 грн, а продавав дорожче, ніж ахметов до блокади, зі сплатою податків в рф, ціна електроенергії як зміниться? Ану подумай, патріоте? Виросте, правда?

Вітаю, тебе патріоте, з чергової перемогою “блокади твого головного мозку”!

10) Але ж… вугілля можна купляти за кордоном. Можна, звичайно… але ти, патріоте, по-перше застав приватні ТЕС ахметова купляти вугілля по дорожчій ціні, по-друге – вугілля за кордоном все рівно дорожче і ціна електрики все рівно зросте, а по-третє:
А як ти будеш возити то вугілля з-за кордону?
Ти побудував нові порти для вугілля? Ти побудував нові залізниці під перевезення вугілля? Діючі ресурси явно не справляться з додатковим навантаженням в мільйони тонн.

В кінцевому ти, патріоте, отримав:

  • курченко віджав бізнес в ахметова
  • в ОРДІЛО нічого не змінилось
  • курченко платить податки в рф, легалізовуючи наше вугілля
  • ціна вугілля зросла
  • вартість електроенергії зросла
  • конкурентоспроможність української металургії впала, що позначилось на:
  • впало ВВП
  • впали доходи бюджету
  • збільшилось безробіття
  • зросло соціальне напруження в українських прифронтових містах
  • поглибилась енергозалежність від росії
  • абсолютно невідомо як Україна має провести наступний опалювальний сезон і чи будемо ми з теплом і світлом…

Радій, патріоте! Ти добився свого!
Я тобі це написав зараз, щоб ти потім, коли будеш сидіти без світла і тепла не казав, що винувата влада. Винуватий ти, безмозглий істеричний дурню, який вимірює правдивість/правильність/патріотичність інформації по ретвітах і лайках в інтернеті і істериках олігархічних змі.

Рівно 3 роки тому х-ло офіційно почав війну з Україною. Тоді проти України воювали російські війська, відверті і очевидні зрадники і російський телевізор.

Тепер, через 3 роки проти України воюють російські війська, очевидні зрадники, російський телевізор, який знайшов місце в кожному “українському” змі, російська агентурна мережа і ТИ, дурню, з “блокадним” мозком в редутах!

Автор