Чим загрожує зректися Донбасу і Криму

Mason Lemberg

В тому всьому цирку з “блокадою” проглядається одна дуже серйозна проблема: “Політики” і ми забули про людей.

А що з людьми на окупованих територіях? Це я і про Крим, в тому числі.
Ми їх зрікаємося? Політики їх зрікаються?

Я їх не зрікаюся. І вважаю їх своїми співгромадянами. Щоправда, зовсім не знаю що робити з ватою і як з нею далі жити/чи не жити.

Але Донбас і Крим – це Україна. І кожен адекватний українець звідти – мій брат.

Якщо ви зрікаєтеся тих людей, то так і скажіть. Голосно заявіть свою позицію, умовно: “Донбас треба віддати, Крим треба віддати, бо там все вата”. І тоді буде цілком логічно, якщо ви ж не будете більше писати про 10523 зливання Маріуполя і Широкино, бо ви їх віддали.

Те ж саме стосується політиків. Позиція БПП і НФ, плюс/мінус зрозуміла: Донбас і Крим – це Україна. Відрадно, що партія Ляшка має схожу позицію.
В той же час, я бачу, що Самопоміч, Родіна, УКРОП і Саакашвілі хочуть заблокувати Донбас.

Ок, це теж політична позиція.

Але вийдіть і скажіть це відкрито – ми за те, щоб заблокувати Донбас і Крим, ми за те, щоб їх повністю відрізати від України, нам плювати на цих людей, це не наші люди, це вата.

Скажіть чесно:

Ми відмовляємося від Донбасу і Криму і несемо за це політичну і історичну відповідальність.

І тут відразу напрошується ще одне запитання: А якщо російська армія захопить Маріуполь (вони мають достатньо ресурсів), то від Маріуполя ми теж відмовимося, а жителі Приазов’я раптово перетворяться на вату?
А якщо російська армія, побачивши, що ви відмовляєтесь від територій і громадян, захопить Харків, який в кількох десятках кілометрів від кордону? Харків’яни теж стануть ватою і від них відмовляться? Га, Парасюк-Семенченко-Садовий-Коломойський-Саакашвілі-Йуля?
А якщо захопить Дніпро, Херсон, Одесу? Вони теж всі стануть ватою і ви від них відмовитесь?

Скажіть людям чесно, де Про та межа проходить, за якою ми будемо кидати напризволяще наших людей? По лінії Грибовицького сміттєзвалища, на якому ви зустрінете російські танки і на колінах попросите бути генерал-губернаторами Галіції?

Автор