Про деякі приклади подвійних стандартів у “боротьбі з корупцією”

Mason Lemberg

Результати в будь-якій справі можуть бути тільки тоді, коли ти розумієш що робиш.

От візьмемо українське суспільство, яке типу “хоче боротися з корупцією”.

І візьмемо сьогоднішні 2 сьогоднішні новини:

1) Мажор-виновник смертельного ДТП возле “Левобережной” Толстошеев признан неподсудным

2) Прокуратура закрыла “квартирное” дело Касько

Ми маємо той самий орган – прокуратуру, яку у першому випадку “борці з корупцією” звинувачують в тому, що вона випустила мажора і називають це корупцією.

А у другому випадку “борці з корупцією” вважають правильним, що прокуратура закрила справу проти святої людини, яка пограбувала державу на мільйони гривень.

Але все якраз навпаки:

Звинувачувати прокуратуру в тому, що медична експертиза визнала мажора неосудним – це таки дно. Якщо ви так будете “боротись з корупцією”, не зауважуючи і не бажаючи боротись з тим скотством, яке твориться в медичній галузі, яка відмазує злочинців (реальних, осудних), а замість того тикати на прокуратуру – то нічого хорошого з такої фейкової “боротьби” не буде.

І навпаки: погоджуватись з тим, що прокуратура відмазала утирка, котрий вкрав у держави квартиру (дві) в центрі Києва вартістю багато мільйонів гривень – це теж дно. Навіть якщо утирок умєрєнно-красівий зі стильною зачіскою.

Бо коли прокуратура не знаходить складу злочину в отриманні і приватизації тією самою людиною ДРУГОЇ за 10 років службової квартири в центрі Києва площею 155 квадратів – то це корупція. А закривати на це очі, тому що Касько красівий самопроголошений “антикорупціонер” – це дно.

І тут вже постає питання до пана Генпрокурора:
Юрій Луценко, а що це взагалі було?

Слідчі районної прокуратури не знайшли складу злочину в факті отримання ДРУГОЇ за 10 років службової квартири площею 155 метрів для сім’ї з 4-х осіб з фейковими дєдушками? Серйозно?

Чи це означає, що Касько порєшав не тільки з корумпованими працівниками районної прокуратури, а й означає те, що пан Генпрокурор теж дав дозвіл на закриття цієї справи?

Автор