Кому служить Савченко?

Дмитро Вовнянко

Савченко працює на Москву. Тепер у цьому немає жодного сумніву.

Якщо назвати публікацію нардепом Савченко списків українських полонених та українських громадян утримуваних у Росії, одною фразою це звучатиме так: “Нардеп Савченко лобіює обмін полонених всіх на всіх”.

Тобто – примушує Україну саме до того, чого неймовірно хочуть терористи ДиРи.

Логіка проста до примітиву – нардеп Савченко керується благим наміром – врятувати наших хлопців і дівчат з полону. Захоплює? Тільки от яка деталь. Уряд Ізраїлю НІКОЛИ не веде переговорів з терористами. Чули? НІКОЛИ. Винятки, звісно є, але тенденція така – ніколи. У Тель-Авіві чудово розуміють загрозу загибелі власних громадян – там розуміють ще й те, скільки громадян потрапить в полон до терористів і загнуть, якщо уряд Ізраїлю дасть слабину.

Дуже обережно ведуть переговори з терористами спецслужби США та Німеччини. Переговорити про звільнення окремих заручників – так. Аби потягнути час і перехопити ініціативу – так. Аби збити агресію терористів і полегшити роботу командос – так. Приймати умови терористиів – НІКОЛИ.

І зважте. Інструкції SWAT, Сайєрет Маткаль та GSG-9 написані кров’ю загиблих на провалених операціях. Тим не менш спецслужби США, Німеччини та Ізраїлю займають саме таку позицію. Бо чудово розуміють наслідки.

Що пропонує Свченко?

По-перше, абсолютно нерівномірний обмін. На вересень 2016 року, коли я мав чітку статистику полонених з обох боків, у полоні в терористів перебувало 115 наших громадян і ще 35 утримувалися на території РФ. У той самий час у наших в’язницях перебували 1500 бойовиків – цифру цю назвав відомий російський терорист Стрєлков-Гіркін.

1500 на 150 – чи не жирно?

Сама Савченко говорить, що серед засуджених у нас – більше 100 громадян РФ. Вони – живий доказ російської участі у війні на Донбасі. Нардеп Савченко пропонує віддати ЇХ?

А які наслідки викличе цей обмін?

Савченко називає більші цифри, ніж наведені мною на вересень 2016 р., в той час як ніяких тривалих важких боїв, де російські найманці могли б набрати полонених – не було. Звідки різниця в полонених? Очевидно – терористи ДиРи хапають на своїй території наших громадян, що приїхали до родичів та просто проукраїнських активістів. Їх – роблять заручниками. Саме їх тепер вони пропонують на обмін.

Хтось вірить в те, що терористи ДиРи різко припинять це робити?

Безкарність – розбещує. Живий доказ того, що після стрільби по українцях тебе просто обміняють одного на десяток полонених українців дасть сигнал і самим бойовикам, і їхнім московським покровителям – лох сдувся.

Козир росіян – життя російських громадян нічого не варте. Це Європа боїться за своїх людей – moskalі своїх кладуть сотнями. Їм пофіг. Саме на цьому грунтується розрахунок Путіна взяти Європу на переляк. Путін натякає: “Я покладу 10-20-30 людей за кожного вашого – і їх зречуться навіть родичі. А ви своїх людей жалієте і класти не будете. Кожного жалієте! Робіть, що кажу я, а то…”

Савченко закликає нас повестися саме так, як мусять поводитися європейці в уяві Путіна. Савченко закликає нас піти на приниження в ім’я вищіх ідеалів. Привчити нас до приниження…

Але той, хто привчився до приниження – вже нездатний боротися. Це розуміють спецслужби США, Німеччини та Ізраїлю – тому й не йдуть на умови бандитів.

Не йдуть – бо ду-у-у-у-уже гарно розуміють всі наслідки.

Але ж наші громадяни – в полоні! Їх треба рятувати!

Так, треба. І це – РОБИТЬСЯ. Служба безпеки, армійська розвідка, українські дипломати, волонтери і нардеп Ірина Геращенко ведуть титанічну боротьбу за КОЖНОГО українського полоненого. Нещодавно знову була звільнена група полонених – в тому числі і пошматований ущент Жемчугов. Ці люди міняють наших громадян, при цьому дбаючи про інтереси країни.

Аби зберегти гідність і гордість держави.

Колишня військовополонена Савченко цього НЕ розуміти не може.

Терорист Стрєлков-Гіркін ремствує, що Кремль нічого не робить для звільнення терористів заарештованих українськими силовиками. На допомогу Гіркіну прийшла Савченко.

Кому служить Савченко? Відповідь очевидна.

Автор