Про ворожу пропаганду руками наших співгромадян

Буквально тиждень тому я писав про кремлівську пропаганду.

Писав про те, що великою помилкою є думати, що кремлівська пропаганда закінчується на кісєльових соловьйових і “тупих ботах в інтернеті”.

Ось вам ще один приклад:

2017 почався з розповідей “співчутливих громадян” про те, шо пенсіонерам нема за що купляти лікарства.

Я відреагував на 3 спробу повідати мені про це. Ось діалог:

Причому наочно видно, вброс був розрахований на те, щоб викликати злість на владу.

Але історія на цьому не закінчилася. Сьогодні в моїй стрічці в твітері спливає ось це:

“Украинцы в соцсетях пишут про Порошенко. Эта ситуация в Украине не редкость и многие наблюдали лично. Достоинство осталось в 2014г…” А далі історія від анонімного “співчутливого громадянина”, який ненавидить Порошенка!!!1 тому що бачив як дєд купляв таблетки поштучно.
Після вчетверте побаченої історії про те, як “співчутливі громадяни” переживають за дєда і бабку в аптеці, важко сприймати це інакше ніж системні вкиди.

Крім того власник аккаунту Ray_net_ua виявився тупішим ніж я міг подумати і на зауваження, що “таблєтки поштучно” це те ж саме, що “розпятий мальчік” відреагував твітом про обніщаніє і таблєтки поштучно.

“Порошенкоботы – это люди?
Вот так реагирует порошенкобот на твит, о том как нищие пенсионеры Украины покупают таблетки поштучно.”

І що це означає? Це означає, що або власник аккаунту Ray_net_ua (UA) ніколи в своєму житті не купляв і не бачив ліків, які купляли інші або ж він не має нічого спільного з Україною.

Ось так ось легко і просто спалився ольгинський аккаунт, котрий позиціонував себе як сайт “професійного аналізу новин”, котрий читають, розповсюджують і ДОВІРЯЮТЬ якому багато українців – більше 3000 підписників.

А якщо до цієї всієї історії про “співчутливих громадян”, які спостерігали надругатєльство Порошенка в аптеках згадати срачі навколо МОЗ і Супрун, які інспірував друг гобліна, які підтримав медведчук і риги всіх мастей, то картина набуває ще цікавіших обрисів.


А тепер найголовніше:

Я детально розписав цю всю історію про те, як спалився ольгинський акк не для того, щоб ви сказали – “мене нема в твітері”, “я не дивлюсь телевізор”, “я його забанив”.

Бо те, що ви не дивитесь 112 чи кісєльова чи забанили оце чмо – не означає, що проблеми не існує, це лиш означає, що ви від неї відгородились.

Для Вас, як 1/40 000 000 – це правильне рішення, але для Вас, як для громадянина – це занадто мало. Ситуація вимагає від кожного з нас реагування. Бо ми маємо той випадок, коли ворожа пропаганда руками наших співгромадян намагається досягнути своєї мети.

Причому, що робиться це все не “тупо” як дехто думає. Грають на тонких і чутливих темах. Але й різниця між ними і українцями, які теж мають причини обурюватись, теж очевидна – вони нам не пропонують нічого крім агресії ⇒ бунтів ⇒ крові ⇒ хаосу ⇒ малоросії.

А біда нашої країни в тому, що отакі “псевдопатріотичні експерти” встигли налаштувати багатьох прихильників простих рішень в необхідності такого шляху, забувши розповісти їм, що в кінці на них чекає голодомор/холодомор в малоросії. І завдання кожного, кому не байдужа доля своєї країни, не просто усунутись від проблеми ворожої пропаганди і її впливу на інших, а хоча б щось робити, щоб цей вплив зменшити.

При цьому я нікого не закликаю захищати владу. Захищайте хоча б свою країну. А для цього треба почати відрізняти своїх і чужих і не слухати те, що тобі кажуть чужі, замасковані під своїх.

Автор