Трохи про кремлівську пропаганду

Mason Lemberg

На третьому році війни, після того як доведено факт співпраці т.з. “українських” “журналістів” з банановими республіками, більшість людей чомусь свято вірять, що російська пропаганда і російська інформаційна війна проти України – уособлена в кісєльових/соловьйових і “тупих ольгинських ботах в інтернеті”.

Так, безперечно, кісєльови і соловьйови – це важливий елемент роспропаганди, але він для “внутрішнього споживання”, але це тільки верхушка айсберга. А сам айсберг – просто гігантський, з мільярдними бюджетами (в доларах), з мовленням у більшості країн світу, з купою продажних політиків в не менш продажних бізнесменів.

Тому, на третьому році війни думати, що інформаційна війна проти України обмежується кісєльовими і “тупими ольгинськими ботами” – це меганаївність. Тим більше, що ці “тупі ольгинські боти” по факту розумніші від значної частини так званих “патріотів”, хоча б тому, що вони закликають нищити ворога, а не розвалювати свою країну.

До чого це я?

До того, що пінчук, котрий в WSJ висловлює мрії х-ла від імені “українського істеблішменту” – це ніяких не бот, який працює за “мєлкій прайс”, але це ворог, який СВІДОМО бере участь у інформаційній війні проти України.

До того, що всі хто це виправдовує (за бабло, “потому шо чєловєк шороший”, автоматично переходять по ту сторону барикад

Я радий, що більшість людей відреагували на висери пінчука належним чином.

Але ці ж люди вперто не хочуть бачити і розуміти інше:

Мустафа Найем “Компромисс не может быть капитуляцией” ->

-> оп… і мрії х-ла озвучені пінчуком для зовнішнього споживача стали предметом внутрішнього обговорення

-> оп… і антидержавні заклики, за які в кращому випадку, сходу отримують шпіцака в переносицю, стають предметом детального розбору

-> оп… і антидержавним закликам намагаються приліпити інформаційний ярлик “компроміс” і переконати, що цей “компроміс” не капітуляція.

“Единственное, с чем соглашусь – это….”

-> оп… і антидержавні заклики, за які в кращому випадку сходу і без розмов отримують шпіцаком в переносицю, набувають невимовних барв – з ними погоджуються, хоча б в частині. І абсолютно не важливо з чим погоджуються. Важливо дати старт процесу трансформації – “в этом что-то есть” -> “во многом он прав” -> “он абсолютно прав! это единственный выход!”

“Но тут было бы честно признать, что предлагаемые в статье решения возникли не в результате войны или необходимости договориться с Россией и международными партнерами, а вследствие того, что коррумпированной, безвольной и слабой власти в Украине больше нечего предложить своим партнерам, кроме свободы и будущего своего народа.”

-> оп… і х-ловські фантазії озвучені пінчуком, втягнуті для внутрішнього споживача постом найємаа, перетворюються в “предложения власти”

-> оп… і заклик “надо честно признать” закріпив цей штамп, долучивши його до вже сформованих раніше і озвучених штампів “коррумпированная”, “слабая”, “безвольная” власть.

“Перечитайте эти “компромиссы”. Разве можно было бы то же самое предложить сильному и уверенному в себе руководству страны? Не думаю.”

-> оп… і наступним реченням антидерждавні заклики пінчука, розповсюджувані найємом, трансформуючись через “надо би признать” перетворюються в однозначні беззаперечні пропозиції влади.

“Этот компромисс мне нравится намного больше.”

-> оп… і антидержавні заклики пінчука, поширювані найємом, зробили свою чорну справу.

Бо абсолютно не важливо що він там писав.

Важливо те, що антидержавні заклики є предметом обговорення і тепер вони означуються словом “компроміс”.

Важливо те, що з цими “компромісами” частково погоджуються, тобто “что-то в этом есть”

Важливо те, що удар з у@бка пінчука переведений на “злочинну корумповану владу”, створені нові штампи і закріплений старі.
Це і залишиться в підсвідомості людей, які не здатні самостійно думати.

А далі… дєло техніки, далі підключаться “експерти”, які почнуть розказувати що “нашо нам той Донбас і Крим”, “не будемо годувати сепаратистів!!1!, “наші хлопці не мають помирати за Донбас!!1!”… і через півроку значна частина населення буде кричати “Злочинна зрадницько-корумпована владо, прийми компроміси Пінчука!!!”

Не вірите?

Тоді поясніть як так сталося, що в українських соцмережах посилаються на портнова? Як так сталося, що здавалось би адекватні користувачі українських соцмереж разом з портновим і з його подачі тішаться, що ураїнцям (ЇМ) не дали безвізовий режим.

Тоді поясніть як так сталося, що людей, які всупереч тиску Європи і х-ла звільнили 2/3 Донбасу, збудували армію, на багаточисленних переговорах, попри тиск, пропозиції домовитись і т.д. не здали інтереси України, цих людей називають зрадниками. А якогось х-соса з дуже сумнівним минулим, який здавав блокпости (32-й), зривав мобілізацію своїми істериками на ТВ і в ФБ, але називає себе “волонтером”, вважають патріотом?

Тоді поясніть як так сталося, що ми 3 роки слухаємо про “бариг, рейдерів, корупціонерів у владі”, але ніхто так і не може назвати конкретні приклади того, що рейдернув/віджав/приватизував Порох/Яценюк/Гройсман. І чому так сталося, що особи, які звинувачують керівництво держави в корупції, самі ігнорують голосування за всі антикорупційні закони, безвізові закони, судову реформу, всі бюджети і т.д.? І як так виходить, що ці люди, один з яких написав пост, який я навів як приклад, потім за сотні тисяч доларів купляють нерухомість?

Якщо зможете пояснити, то ви, мабуть, більше ніколи не будете зі сміхом відноситись до інформаційної війни проти України і не будете вважати всіх вказаних людей “простими чуваками”, в постах яких є “багато правильних речей”

Бо ж не може бути альтернативної думки у ворожій пропаганді і в антидержавних закликах, або спонуканню до них.

Не шукайте компромісів у будь-яких питаннях, які лежать за “червоними лініями”, тим більше якщо ці “компроміси” пропонують вам такі особи, бо ризикуєте втратити все.

Автор