Made in Ukraine 2016

Дмитро Вовнянко

До Нового року – чотири дні. Час підбити бабки за рік. Тож до вашої уваги я зібрав ті перемоги, які були зроблені українцями в році, що минає. А самий смак прибережу на 31-е.

Прочитайте і збагніть, що ви живете у класній країні із шикарними людьми.

Годі нити! Пишайся своєю країною!

572 дитини з Донецької й Луганської областей були всиновлені, починаючи з 2014 року.

На конкурсі молодих науковців Intel ISEF українські школярі здобули 5 нагород і зробили прорив у математиці.

Український проект марсохода увійшов у топ-3 конкурсу NASA.

“Розумний” дефібрилятор, розроблений українськими дослідниками, виграв конкурс у США.

Декомунізація. Верховна Рада перейменувала Дніпропетровськ на Дніпро, а Дніпродзержинськ – на Кам’янське. У Волновасі демонтовано пам’ятник Чапаєву, який раніше міська рада “декомунізувала” шляхом перейменування у монумент “Козак”. На його місці буде створено меморіал пам’яті українських воїнів, які загинули в зоні проведення АТО.

Український нафтовий танкер “Таманський” вартістю мільйон доларів повернувся з російського економічного “полону”.

Український проект Mars Hopper отримав перше місце в номінації People’s Choice Awards у всесвітньому конкурсі NASA SpaceApps Challenge. Концепція проекту полягає в тому, що на Марс запускається літак, який працює на сухому льоду, якого достатньо на полярних шапках планети.

Українська зброя перемогла на міжнародній виставці. Українська експозиція на XI Міжнародній виставці сил спеціального призначення SOFEX 2016 у Йорданії перемогла в номінації “Найкращий інноваційний стенд іноземної компанії”.

Азербайджан купує в України 10 літаків АН-178. Контракт підписали президент азербайджанської компанії з українським держпідприємством “Антонов”.

Під Харковом запрацював перший в Україні екологічний комплекс з управління відходами.

Кількість усиновлених дітей за 2015 рік становила 3 212 осіб.

За 2015 рік ЄС купив українського одягу на 525 млн доларів.

Київський апеляційний господарський суд Києва розірвав договір оренди історичного будинку легендарного українського авіаконструктора Ігора Сікорського на Ярославовому Валу, 15-б з Благодійним фондом нардепа Нестора Шуфрича. Там буде Музей авіації.

Українське державне підприємство “Спецтехноекспорт” перемогло в тендері на постачання польським військово-повітряним силам ракет класу “повітря-повітря” середньої дальності P-27P1 для винищувачів МіГ-29.

Україна та Канада підписали угоду про зону вільної торгівлі. ЗВТ між Україною та Канадою скасовує мито на 98% українських товарів і 72% канадських.

До завтра!

Автор