Про націоналізацію “Приватбанку”

Дмитро Вовнянко

Хочете мій прогноз про Приват? Та будь ласка.

Зрада лунатиме тиждень – не менше. Потім втомляться.

Для пересічних клієнтів НІ ФІГА не зміниться. Ідіотів отак гратися громадською думкою, ані на Банковій, ані на Грушевського нема.

Для непересічних клієнтів НІ ФІГА не зміниться. От просто НІ ФІГА.

Витка інфляції НЕ БУДЕ. Бюджетної діри – НЕ БУДЕ. От не буде – і все. Крапка.

Якщо раптом сервіс «Привату» погіршиться – пересічні українці з радістю відкриють для себе чимало інших якісних банків. Це – ринок.

Не виключаю, що становище Привату під державним керівництвом не погіршиться, а навпаки поліпшиться. Серед працівників холдингу «Приват» давно гуляє приказка «бізнес Бені працює тим краще, чим менше Беня в нього втручається», а в дядька Петра та Гройсмана прибутковим став навіть українських океанський флот, про існування кого нація давно забула.

Особисто Беня десь під сонячним небом гостинної Швейцарщини, пригощаючись коньячком зі старим дружбаном Корбаном буде згадувати цю ситуацію, як не найгіршу у його житті. Може, ще й мемуари напише – бестселером будуть. З бізнесу України він просто так не піде – не на того напали, але заважати йому ніхто не буде. Бісить? Знайдіть в неті жаби про акцію «акція від Приват – 10000 за сепаратиста» весною 2014-го і заспокойтеся. Бо були ще Дніпровська ОДА, добробати, вичищений від агресивної вати Дніпро, і тисячі прийнятих Дніпровщиною біженців, тощо й тощо.

Навчіться не забувати добро.

За місяць країна житиме зовсім іншими новинами.

А й ще. З усіх «зрад» прочитаних сьогодні найбільше мені сподобалася така: «тепер чоколятник дістанеться до банківської історії багатьох волонтерів та активістів». На місці багатьох активних зраднюків я б се-е-е-ерйозно замислився.

Бо навіть те, що я знаю про витівки деяких з них, переконують – як раз відкриття рухів грошей на їхніх картках чимало зраднюків бояться мов вогню.

Там з таких місць гроші надходили!..

Автор