#Економтиждень 30 листопада – 6 грудня.

Дмитро Вовнянко

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

АКТИВ. Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо усунення адміністративних бар’єрів для експорту послуг. “Переходимо від електронних закупівель до електронного укладання контрактів”, – зазначив Порошенко.

ПАСИВ. Заборгованість населення України по оплаті житлово-комунальних послуг у жовтні 2016 р. порівняно з вереснем 2016 р. збільшилася і на кінець жовтня склала 16,9 млрд грн.

АКТИВ. Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу в жовтні зменшився до 234 млн доларів. За підсумками жовтня, платіжний баланс було зведено з профіцитом 91 млн доларів.

ПАСИВ. “Укрзалізниці” не вистачає 8-9 тис. вагонів.

АКТИВ. В Україні сьогодні збільшилася мінімальна зарплата. Тепер вона становить 1600 гривень.

ПАСИВ. Девальвація гривні з початку 2016 склала близько 7%.

АКТИВ. Кабмін доручив нараховувати плату за тепло лише за показаннями лічильників. Для будинків без лічильників базою нарахування стане середній показник будинків, обладнаних лічильниками.

ПАСИВ. Міжнародні резерви України скоротилися на 1,6%

АКТИВ. Кабінет міністрів України передбачив у фінансовому плані НАК “Нафтогаз України” компенсацію розстрочки, наданої населенню, на оплату комунальних платежів.

ПАСИВ. ЄС заборонив імпорт птиці з України через грипп. Також Україні заборонили експорт столових яєць з Херсонської області у Гонконг.

АКТИВ. З початку 2016 року збиток українських банків зменшився в 4,3 рази, у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року, склавши 54,5 млрд гривень.

АКТИВ. Суд оштрафував “Газпром” на 171 млрд гривень за позовом АМКУ.

АКТИВ. ДФС збільшила надходження до зведеного бюджету більш ніж на 6 млрд доларів в 2016 році.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор